İçeriğe geç

Acız Mı Açız Mı

Acız ne demek?

Çaresiz kelimesi; Dilimizde en çok kullanılan kelimelerden biri olarak kabul edilir. Çaresiz kelimesi; Arapça kökenli bir kelimedir. Yani; Birçok anlama gelir. Bunlardan bazıları; Beceriksiz, yeteneksiz, zayıf, işe yaramaz anlamına gelir.

Çok acizim ne demek?

I. Çaresizlik, güçsüzlük, beceriksizlik, sefalet, çaresizlik hali.

Acız hakaret mi?

(Yargıtay 4. Ceza Dairesi, 2017/6450 E., 2019/10939 K.) “Sen aciz, zavallı bir insansın, kendine bak” şeklindeki ifade hakaret suçunu oluşturmaz.

Acız mı âciz mi?

Dilimizde “çaresiz olmak” ve “çaresiz olmak” kelimelerini kullanırız. Aciz kelimesi de Arapça kökenli bir kelimedir (ʿāciz). Bir şapka ile yazılır ve “a” harfi uzatılır ve çaresiz olarak okunur. Zayıf, beceriksiz anlamına gelir.

Hukuk dilinde aciz ne demek?

Bu, borçlunun tüm gayrimenkulleri icra takibinden sonra satılmış olsa bile, satılan mallardan elde edilen meblağın borçları ödemeye yetmemesi halinde alacaklılara verilen belgedir. İflas belgesi, mutlak iflas belgesi ve geçici iflas belgesi olarak görünür.

Bir şeyden aciz olmak ne demek?

Yetersizlik. ѻ Acizlik göstermek: Yapamamak, gücü yetmemek, becerememek. 1. Zayıf, güçsüz, kuvvetsiz (kişi): “Çaresizlere yardım etmek gerekir.” Bir düşünelim: Dünyada yeni doğmuş bir çocuktan daha aciz bir şey var mıdır? (Nâmık Kemal).

Acız eş anlamlısı nedir?

Çaresiz kelimesinin eş anlamlıları güçsüz, talihsiz, zavallı ve güçsüzdür.

Küfür etmenin cezası kaç TL?

Hakaret suçunun cezası: Hakaret suçunun cezası günlük 20 TL’den az, 100 TL’den çok olmamak üzere, 5 günden az, 730 günden çok olmamak üzere verilir. Bu durumda, hakimin takdirine bağlı olarak 100 TL’den 73.000 TL’ye kadar değişen bir para cezası verilebilir.

Salak mısın hakaret mi?

Her ne kadar bir kısıtlama olarak değerlendirilmese de, “zenginlik”, “aptal”, “geri zekalı” veya “şerefsiz” gibi kelimeleri açıkça söylemek rahatsız edici olabilir.

Kaşar hakaret mi?

Saldırgan bir sıfat olarak, kashar kelimesi ahlaksız anlamına gelir. Birine koşer demek, onuruna zarar verebilecek ve toplumda kötü bir vicdan yaratabilecek son derece kaba bir kullanımdır. Bu nedenle, kashar bir hakaret suçu teşkil eder.

Acız oldum ne demek?

Çaresiz kalmak MAKALENİN AÇIKLAMASI: Bir şeyi yapamayacak durumda olmak.

Alil ve aciz ne demek?

Yaşam kalitesini sınırlayan bir engeli olan herkese Alil denir. İhtiyaç içinde olan ve başkalarının desteğine ihtiyaç duyan herkese hasta ve eksik, yani Alil denebilir. Ayrıca Arapça kökenli olan Alil kelimesi aşağılama, velayet, ispat anlamına da gelir.

Alim nasıl yazılır?

Alim, hayatımızda en çok kullanılan kelimelerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem sosyal medyada hem de günlük hayatta kullanılan “alim” kelimesi uzun yıllardır dilimizde yaygın olarak yer alıyor. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre farklı anlamları olan “alim” kelimesi, Türkçe’de tek başına veya farklı cümlelerle birlikte kullanılabiliyor.

Acız oldum ne demek?

Çaresiz kalmak MAKALENİN AÇIKLAMASI: Bir şeyi yapamayacak durumda olmak.

Acır ne demektir?

Günlük hayatta ev sahibi olarak kullandığımız kelime, eski dilde ve hukuk dilinde acir veya mucir kelimesiyle kullanılır. Acı yerine; ev sahibi ve kiralayan gibi kelimeler de kullanılır. Kira sözleşmesinin bir tarafına kiracı, kiralayan veya kiraya veren, diğer tarafına ise kiracı denir.

Acız eş anlamlısı nedir?

Çaresiz kelimesinin eş anlamlıları güçsüz, talihsiz, zavallı ve güçsüzdür.

Acımın diğer anlamı nedir?

Kısaca, bir başkasının veya canlının başına gelen talihsizlik karşısında duyulan üzüntü veya acıma duygusudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir