İçeriğe geç

Tolere Ne Anlama Gelir

Tolere ne deme?

Tolerans, vücutta yaşanan bir duruma karşı vücudun verdiği telafidir. Özellikle vitamin eksikliği olan kişilerde bazı sorunlar ortaya çıksa da vücut bu durumu tolere edebilir.

Tolerans ne anlama gelir?

– Tolerans, – Bir işlem sırasında izin verilen hata sınırı. Kullanılacak kapsama bağlı olarak tolerans kelimesi oldukça esnek bir yapıya sahiptir. Örneğin günlük hayatta tolerans amaçları için kullanıldığında bir işlem sırasında maksimum hata sınırı olarak ifade edilebilir.

Tolere etmek yerine ne kullanılır?

“Tolere” kelimesi “to take” (hoşgörü) anlamında kullanılan bir sözcüktür. Kelimenin doğru yazımı “to take” (hoşgörü) olmalıdır. Ayrıca, “to take” (dayanmak) veya “to carry” (taşımak) anlamında da kullanılabilir.

Tolere etmek nasıl?

TOLEREE KELİMESİNİN ANLAMI Tolere kelimesi, “hoşgörü göstermek”, “hoşgörü göstermek, katlanmak” veya “kaldırmak” anlamına gelen bileşik fiil tolerasyon’da kullanılır. Bu kelime sıklıkla yanlış olarak tolore olarak yazılır. Doğru kullanım tolerable olmalıdır.

Tolere anlami nedir?

TDK’da yaygın olarak kullanılan “tolerate” kelimesinin sözlük anlamı öğrenilmesi gereken bilgidir. Tolerate için tercih edilen kelime “tolerate”dir.

Tolere mi Hastalığı Nedir?

Meniere hastalığı, iç kulakta aşırı basınçtan kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık, iç kulaktaki denge organının bozulmasından kaynaklanır. Meniere hastalığının üç ana belirtisi şunlardır: beklenmedik ani baş dönmesi atakları, kulak çınlaması ve işitme kaybı.

Tolerans neyi ifade eder?

Üretilen parçada baştan itibaren kabul ettiğimiz, ya da rahatlıkla, memnuniyetle kabul ettiğimiz hatalara “tolerans” denir.

Tolerans insan ne demek?

Hoşgörü; Toplumda ve kanun önünde tüm insanların ırk, din ve cinsiyet farkı gözetmeksizin eşit ve özgür olduğu düşüncesine dayanır.

Toleranslı davranmak ne demek?

Hoşgörülü, hoşgörülü: “Hoşgörülü bir genç adam.” “Hoşgörülü davranış.”

Tolere edemedi ne demek?

İlacı tolere edememe: İdiopatik bir olay veya yan etkiler nedeniyle uygun dozun artırılamaması veya o dozda tedaviye devam edilememesi (Thase ve Rush 1995).

Ekarte ne anlama gelir?

Türkçede elemek, ortadan kaldırmak, kenara itmek anlamına gelen elimine ifadesinde kullanılır: Futbol seyircileri genellikle sahada estetik hareketler yapan, şık driplingler yapan veya rakip defans oyuncularını devre dışı bırakıp güzel bir şutla kaleciyi yakalayan futbolculardan hoşlanırlar (FourFourTwo).

Vazgeçilmez yerine ne kullanılır?

çok gerekli, kaçınılmaz, vazgeçilmez.

Telora etmek ne demek?

Telora montajı; Bir çerçeveyi dört katına çıkarmak çok basit bir işlemdir. Ölçüye göre hazırlanan ve istenilen şekle getirilen panellerin köşeleri, birleştirme yapısına göre işlenir. Çerçevenin içine lambalar, kirişler vb. yerleştirebilirsiniz. Hala yapılması gereken işlemler varsa bunlar da yapılır ve yapıştırma işlemi başlar.

Yok oğlu yok nasıl yazılır?

Türkiye ile Barış | TDK’nın “yokoğluyok” dışında yanına başka bir şey yazdığını bilmiyorum. “Yokoğluyok”un yanına “yok” yazan başka bir yer yok!27 Ekim 2022

Inisiyatif kelimesi nasıl yazılır?

TDK’ya göre girişim kelimesinin doğru yazımı “Girişim”dir.

Ekarte ne anlama gelir?

Türkçede elemek, ortadan kaldırmak, kenara itmek anlamına gelen elimine ifadesinde kullanılır: Futbol seyircileri genellikle sahada estetik hareketler yapan, şık driplingler yapan veya rakip defans oyuncularını devre dışı bırakıp güzel bir şutla kaleciyi yakalayan futbolculardan hoşlanırlar (FourFourTwo).

Ilacın tolere edilmesi ne demek?

İlaç toleransı, vücudun bir ilaca verdiği tepkinin, düzenli olarak veya uzun bir süre boyunca alındığında azaldığı bir durumdur. İlk dozlar etkili olsa da, aynı dozun zamanla aynı etkiyi göstermemesiyle karakterize edilir.

Toleransa ne demek?

Tüm teknik olanaklara ve gelişmiş kontrole rağmen üretilen ürünler arasında küçük farklılıklar olabilir. Bu farklılıklara tolerans hataları denir. Tolerans, bu küçük farklılıklar nedeniyle işlemin askıya alınmasını önler.

Absorbe ne demek?

1. Emme, soluma. 2. Fizik. Bir gazın veya ışığın katı veya sıvı bir madde tarafından emilmesi: “Siyah yüzeyler ışığı emer.”

Tavsiyeli Bağlantılar: Çelik Macunu Kaç Dakikada Kurur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir